Hur vet jag vilket vattenfilter jag ska välja?


Är man inte insatt i branschen kan det vara en djungel bland alla vattenfilter som finns därute, alla säger att dom har bästa lösningen. Så hur ska man välja?
Svaret vi brukar ge är att det beror på hur mycket vatten du och ditt hushåll förbrukar.

1.) Gör så här, ställ en tio liters hink under kranen och ta tiden på hur lång tid det tar att fylla den, låt oss säga att det tar en minut.
Detta motsvarar en person som tex. tar en dusch,  om diskmaskinen är i gång samtidigt har du en åtgång på 20 lit/min. En person klarar sig då antagligen med ett vattenfilter på kapacitet för 20-25 lit/min.

Låt oss nu ta ett exempel på en familj med flera personer, en person duschar och en annan tvättar bilen, då förbrukar man ca 20 lit/min. Låt oss nu visualisera att det otänkbara händer, familjens tonåring beslutar sig för att diska. Då går det alltså åt 30 lit/min, ett filter med kapacitet under 30 lit/min klarar då inte av att filtrera orenheterna i vattnet, det kommer alltså inte rent vatten i kranen. Detta är naturligtvis en uppskattning men vi tror att du förstår poängen.
Det är vad företagen med ”billiga” vattenfilter inte talar om för dig.

Vårt råd är alltså att titta vilken kapacitet vattenfiltret har och se om det stämmer överens med dina/era behov. Antagligen kommer du att märka att det inte blev så många aktörer kvar på marknaden att välja på. Vi säljer därför bara filter med hög kapacitet för att säkerställa att filtret alltid producerar friskt och rent vatten.

2. ) Köp en välkänt etablerat märke, det brukar borga för bra kvalité och utsorterade barnsjukdomar. Tänk på att vattenfilter precis som bilar behöver servas ibland, se till att välja en leverantör som har en välutbyggt återförsäljarnät av reservdelar och tillbehör.

3.) Köp av någon som du känner förtroende för, för oss är inte köpet över förrän alla parter är nöjda.